Alla inlägg den 3 februari 2013

Av Din Motivation - 3 februari 2013 14:45

....idag precis nyss då vi var ute och promenderade efter middagen så gick vi in på en affär för pojkarna ville handla en liten leksak för pengarna de hade fått med sig av farmor innan resan. Det var egentligen menat som lite fika eller godis pengar på resan ner men de ville faktigst spara helt själva för att kunna köpa en leksak för egna pengar.


Sagt och gjort vi gick in och de köpte vasin vatten pistol för 40 kronor totalt. Då vi hade betalat och kom ut på gatan där pojkarna sliter ut pistolerna ur förpackningarna så kommer det tre små pojkar i åldrarna 1,2,3 år. Han som var störst hade på sig en trasig, alldeles skitigt och 5 nummer för stor t-shirt. På ryggen bär han lilla syster i en trasig bärsjal som krampaktigt håller fast sig om storebrors hals medans hon halvsover. Denna tjej på ett år hade ett trasigt alldeles för litet linne och rumpan var framme då hon saknade byxor. Bredvis sig går en annan kille lite större än Melker ca 2 år och bär på ett cyckeldäck. Båda pojkarna ser ledsna och trötta ut. Ingen säger nått men stannar precis framför Wilgot och Helmer och tittar på dem länge. Pojken som bär sin lillasyster håller försiktigt fram handen till Helmer som i sin tur blir alldeles livrädd att han ska ta vattenpistolen och säger nej nej och drar tillbaka pistolen bakom ryggen. De andra barnen tittar på Helmer och sen på varandra och började sakta gå vidare. Oj oj oj vad det gjorde ont i mitt hjärta!!!!!!!!


Världen är full av orättvisor   

Av Din Motivation - 3 februari 2013 05:03

  


Vad är paradiset egentligen????

Är det Söderhavet Bora Bora, Hawaii, Sheychellerna eller Boracay White Sand Beach???

För en del kanske det inte alls är sol och bad utan en stuga i fjällen där man åker skidor och skoter.

För mig som har gjort många resor runt om i världen och sett hundratals olika stränder måste "paradiset" innehålla vissa saker:


1 Sanden ska vara vit som potatismjöl. Det ska knastra då man går i den och sanden ska vara kall i värmen.

2 Vattnet ska vara lika klart som i en bassäng och jag vill kunna se botten på 15 meters djup.

3 Det får finnas solstolar men dock inte lika många som på Gran Canaria, Mallorca eller Phuket i Thailand.

4 Det ska finnas palmer vid strandkanten om man behöver skugga till den solbrända kroppen.

5 Inga försäljare på stränderna förutom frukt förståss.....

6 Inga löas hundar som springer omkring bland handdukarna.

7 Det ska vara långgrunt så att man kan sitta i vattenbrynet och njuta av dyningarna från havet.

8 Nån mysig restaurang gärna på stranden så att man kan sitta och äta medans barnen leker i sanden.

9 Det ska vara en relativt lång strand så att man slipper trängas bland folk.

Den här bilden säger allt och vi är i paradiset tycker pojkarna som badar och badar i sina nya badkläder. Det är tur att jag köpte fler innan vi åkte för det lär behövas. Vi bor nära stranden ja så nära det går ca 30 meter i ett stort fint rum med två 160 sängar. Här kommer vi att bo i två nätter till och sen ska vi flytta lite längre norr ut på denna 3 km långa strand till ett hotell med pool. Wilgot är överlycklig.......


Nu tänker ni säkert att det kan inte finnas någon strand som passar in om man har alla dessa krav, Men det gör det.


Boracay anses vara den näst vackraste stranden i världen och visst är den vacker med sin vita sand och klara vatten. Men paradiset??? Ja det är fint mycket fint men det är lite för mycket turister för min smak.

Inte solstolar för det finns knappt några men folk är i omlopp och man får gå ganska långt för att hitta en egen plats.

 


Resan hit gick bra men den blev försenad och då vi hade hoppat av från flyget fick vi åka buss i två timmar tll färjelägret i Caticlan. I bussen fick Wilgot ont i magen och han behövde på toan stackars liten. När vi väl kom fram var det brottom ut till en toa så att vi glömde hans lilla ryggsäck på sätet. Inte så lätt att få med sig allt. 3 barn och tre handbagage eftersom David tar storväskorna och vagnen. Vi sprang hela vägen in genom säkerhetskontrollen och in på toan och ser då att väskan är borta. Jag frågar om Wille kan sitta själv en stund och det gick bra så jag rusar hela vögen tillbaka ut genom säkerhetskontrollen och till David men då hade bussen precis åkt. Jag springer in igen och till en tjej och frågar som i sin tur ringer till chauffören som kommer tillbaka med väskan. Alla är nöjda och glada.

Wilgot bättre i magen, väskan är tillbaka och tjejen som kom med den blev nog gladast då Wille kastade sig om halsen på henne och gav henne en lång kram.


På båten till Boracay började det regna och det var inte lite det regnade. På några minuter var det fullt på gatorna och när vi skulle gå från båten till taxin så vadade vi i vattnet upp till vaderna på pojkarna. Väskorna var alldeles blöta då vi äntligen kom in på vårat rum hungriga och dyngsura. En snabb dusch och sen middag vid 21 alla nöjda och glad   


Måste jag säga att vi längtar inte hem...... förutom efter våra nära och kära förståss men tiden går fort och vi bara njuter varje minut vi är i paradiset.


Ha en bra dag vänner.

Carola

Presentation


Vi bloggar om lite av varje som kan förgylla vardagen.

Senaste inläggen

Träning

Styrketräning

Löpning

Spinning

Aktiviteter utomhus

Det var då.....

Favoritplatser i världen

Thailand

USA

Sverige

Gästbok

Arkiv

Kategorier

Vår Motivation & Mera om oss

Carola
Erika

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Sök i bloggen

Besöksstatistik

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards